22 березня КЗ “Черкаська санаторна школа ЧОР” приймав фестиваль науки та робототехніки “Roboterra. Майбутнє України у твоїх руках!”

22 березня КЗ “Черкаська санаторна школа ЧОР” приймав фестиваль науки та робототехніки “Roboterra. Майбутнє України у твоїх руках!”, створений у межах програми “UPSHIFT”, національну хвилю якого реалізує Го “СЦК Задзеркалля” за підтримки ЮНІСЕФ та уряду Японії. Захід був присвячений розвитку України після війни. #UPSHIFT #RoboTerra

Фестиваль відбувся завдяки

Черкаській обласній військовій адміністрації; Черкаській обласній раді; Управлінню освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації; Комунальному закладу “Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради”; професорсько-викладацькому колективу Черкаського Державного технологічного університету та Черкаського державного бізнес-коледжу; благодійній організації «Благодійний фонд Регіональної академії розвитку засобів масової інформації».

Серед гостей фестивалю були представники влади та бізнесу міста: заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Шамрай Олександр Григорович, начальник управління освіти і науки Черкаської обласної адміністрації Данилевський Валерій Вікторович, ректор Черкаського обласного інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Чепурна Наталія Миколаївна, ректор Черкаського державного технологічного університету Григор Олег Олександрович, проректор Черкаського державного технологічного університету Гончаров Артем Володимирович, керівник Благодійної організації "Благодійний фонд "ХРЕЩАТИК-СІТІ", депутат Черкаської міської ради Бандура Інна Валеріївна, фінансовий директор LNZ Group Щербина Сергій Сергійович, голова Благодійної організації «Благодійний фонд Регіональної академії розвитку засобів масової інформації Калініченко Михайло Михайлович, регіональний менеджер БФ “МХП - громаді” Крижановська Валентина Вікторівна, помічник депутата міської ради Старікова Наталія Володимирівна.

Ми безмежно вдячні спонсорам фестивалю, які в складний воєнний час підтримали нашу ідею фінансово, а саме:

Благодійний фонд — «МХП-громаді».
LNZ Group -вертикально-інтегрований агропромисловий холдинт.
«Хрещатик-Сіті» -торгово-розважальний центр.
«Десяте квітня» - громадська організація за підтримки агентства ООН у справах біженців.

Ми також вдячні всім, хто долучився до проведення фестивалю! Нашим тренерам, які підготували юних чемпіонів: Ліні Бондаренко, Максиму Грибу, Оксані Півторак. Ми вдячні нашим старшокласникам і випускникам, які тепер виступають у ролі тренерів та суддів. Дякуємо вчителям і вихователям. Дякуємо артистам та їх керівникам за яскраві виступи.

Також дякуємо нашим рукодільницям, які змайстрували чудові фотозони і протягом дня працювали на творчих локаціях. А також аніматорам Валерію та Вікторі, які розважали учасників фестивалю.

У стінах школи зібралися команди навчальних закладів та юних робототехніків з шести областей України: Дніпропетровської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Рівненської, Сумської та Черкаської. Приємно усвідомлювати, що за кількістю обладнання та осередків робототехніки, лідирує саме наша область. За словами Валерія Данилевського, Черкаси - столиця робототехніки в Україні.

Сьогодні юні конструктори змагалися у різних видах: робототехніка, архітектура, стартапи, соціальні відеоролики, робоперегони, робофутбол, сумо автономне та дистанційне.

Фестиваль був присвячений розвитку України після війни. Тому просто фонтанував дитячою фантазією. Серед ідей розвитку майбутньої України були вітаміни з водоростей, фарби для сліпих, танцюючі роботи, енергія від рослин і ще багато іншого.

ХХІ століття диктує нові шляхи науково-технічного прогресу. І робототехніка серед його очільників. Сьогоднішній захід, на якому були присутні більше трьох десятків команд талановитої і небайдужої молоді, стверджує, що в України є майбутнє і воно прекрасне!

Більше фото тут: https://drive.google.com/.../18qrTn3EmeVEeENugxFay1YHTuth...

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com