День пам'яті і примирення

Вічна слава солдату-герою 
І солдатові без нагород
Хто загинув хоробрим у бою,
Захищаючи рідний народ
8 травня Україна і весь світ відзначають День пам'яті та примирення. Спогади про закінчення найкровопролитнішої війни ХХ ст. стали важливим уроком для багатьох поколінь. 
Тому в Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради щороку в цей день проводиться Фестиваль патріотичної пісні та флешмобів. Учні школи готують танцювальні композиції, присвячені пам'яті про події Другої світової війни. Лунають пісні про мир і незалежність України. 
На Фестивалі були присутні почесні гості: представники Черкаського козацтва та воїни-атовці. Під час заходу з метою патріотичного, військово-спортивного та морального виховання було підписано Угоду про співпрацю. Сторонами-учасниками виступили  громадські організації "Черкаське крайове товариство українського козацтва" в особі крайового отамана Віталія Григоровича Чепелухи, "Ветерани війни і захисники України" в особі Сергія Володимировича Очеретного та Черкаська загальноосвітня санаторна школа-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради в особі директора Людмили Володимирівни Шарапи.
Після виступів вся школа збирається на щорічну кашу.  Наші кухарі вміють приготувати страву так, щоб звичайна пшоняна каша смакувала всім.
Такі спільні зустрічі ще більше зміцнюють нашу шкільну родину, сприяють  вихованню патріотичних цінностей.
Тепло, вдячно, привітно. Такими словами можна змалювати зустріч учнів Черкаської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради з ветеранами та дітьми війни, мешканцями комунального закладу «Черкаський обласний госпіталь для інвалідів війни» Черкаської обласної ради.
В очікуванні Дня пам'яті і примирення учні школи завітали до медичної установи зі святковим концертом та подарунками.
Наскрізною лінією концерту стала тема згубності війни та прагнення українського народу до незалежності й миру. Пісні, танці літературно-музичні композиції, присвячені Другій Світовій війні та сьогоднішнім подіям на Сході України, розчулили бувалих воїнів. Бурхливими оплесками зустріли юних артистів  вдячні ветерани, Серед них були і сучасні Герої нашого часу - атовці.
Воїнам, які не змогли бути присутніми на концерті, юні артисти рознесли по палатах невеликі дарунки, придбані за кошти, зібрані під час благодійного ярмарку. Взаємними побажаннями і привітаннями завершилася зустріч кількох поколінь. 
У нашій школі зберігають пам'ять про найважливіші історичні віхи України, дбають про культурний та історичний обмін між поколіннями.
 
 

 

 

 

 

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com