День писемності і мови

З метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу 9 листопада 2020 проведено І (шкільний) етап ХХІ Міжнародного конкурсу з
української мови імені Петра Яцика Святковою фотовиставкою “Свято рідної мови» розпочався День писемності і мови у школі. 

О 9.15 учні 9-х класів виявляли знання рідної мови під час написання ювілейного радіодиктанту. Долучилися до акції й працівники школи. Учні молодших класів виконували креативні завдання з української мови, а старшокласники писали творчі роботи та управлялися в тестах.

 Шестикласники провели свято-вікторину «Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла». Учні кожного класу презентували вислови відомих людей про мову, провели цікаві виховні 15-хвилинки, присвячені рідному слову та мові.
Для дослідження виникнення і розвитку української писемності та мови бібліотекарем школи підготовлено виставку «Мова – закодований скарб нації» У цілому у конкурсі взяло участь 468 учнів.

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com