Відкриття і проведення мовно-літературного конкурсу

Відкриття і проведення І-го етапу XІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

03листопада 2021 року в комунальному закладі «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради» відбулися урочистості з нагоди початку XІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Метою свята було вшанування творчої спадщини видатного сина українського народу, виявлення творчо обдарованої молоді, розвиток її творчого потенціалу, виховання у підростаючого покоління українців поваги до культури і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

Цікавим і змістовним, святковим та урочистим став цей день для учнів. Вже вранці в школі лунали пісні на слова Тараса Шевченка.

Розпочався конкурс з радіолінійки «Голос Шевченкового слова».

У класах школярі переглянули відео про видатного українця.

Учителі української мови та літератури розпочали уроки літератури з поетичної хвилинки «Крилате слово Кобзаря», презентували творчий шлях поета.

Після цих заходів учні школи писали творчі роботи, у яких розкрили своє бачення краси рідної мови, пророцтва Шевченкових слів.

Учні 5-6 класів – твір-мініатюту«Про що я хотів би попросити Тараса Шевченка». Семикласники писали лист закордонному другу про те, як вони розуміють твори Тараса Шевченка.

8 клас - твір-роздум «Народ Шевченка не забуває і ніколи не забуде»

9 клас – передмову,адресовану свої ровесникам, до сучасного видання «Кобзаря».

10-11 клас – твір-роздум за темою «Що чекає молоду людину в Україні ХХІ століття?», відштовхуючись від таких слів Шевченка:

Я не нездужаю, нівроку,

А щось такеє бачить око,

І серце жде чогось…

Учні та вчителі школи мали змогу ознайомитися з книжково- ілюстративною виставкою «Слово, пісня, дума Кобзаря» , яку організувала бібліотекар школи Апасова В. А.. Виставку із задоволенням відвідали як школярі молодших так і старших класів.

Про геніального поета-борця Тараса Григоровича Шевченка ми, здається, знаємо все. Однак у котрий раз спиняємося перед величчю генія, вчитуємося і вдумуємося, вслухаємося в його незнищенного безсмертного “Кобзаря”.

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com