День української писемності та мови

9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. КЗ "Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради" приєднується до всенародних святкувань.

Напередодні учні 3А класу провели просвітницький журнал "Шанувальники українського слова".

У шкільній бібліотеці цінителів української мови чекала виставка, підготовлена її завідувачкою, Апасовою В.А, "Мова - духовний скарб нації". Виставка складається з трьох частин: "Плекаймо нашу мову українську", "Класики українського слова" та "Словники - скарбниця українського слова".

Зранку, 9 листопада, школярів зустрічав пісенний дивертисмент, присвячений українській мові. На перших двох перервах відбулися святкові зустрічі в актовій залі створення силами 9В класу. О 10.30 учні 9-11 класів разом з усією країною написали радіодиктант національної єдності. Учні молодшої ланки теж написали свій перший диктант і взяли участь в акції "День рідної мови".

Після уроків учні 7 класів провели гру-конкурс "Мово українська, мово солов'їна!"

Цікаві й пізнавальні завдання, що їх підібрали українські філологи, розширили знання учнів про мову, в ігровій формі показали школярам переваги її грамотного використання в повсякденному житті.

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com