Як пояснити дитині, що таке війна і водночас зберегти її психологічне здоров’я??

Як пояснити дитині, що таке війна і водночас зберегти її психологічне здоров’я? Окрім щирої розмови з найріднішими ?‍?‍?‍? у цій справі допоможе художня література ? До Міжнародного дня дитячої книги підготували добірку, яка роз'яснить юним читачам цю тему крізь призму життєвих історій, ілюстрацій і віршів.

? «Війна, що змінила Рондо» 3+ — містечко Рондо живе щасливим життям, допоки одного дня у нього не вривається війна. Книга ілюструє, що віра в перемогу та спільна боротьба може здолати найсильнішого ворога. А червоні маки нагадуватимуть про перемогу й те, що пережило місто.

? «Крим Керіма» 3+ — життя Керіма сповнене родинним затишком, квітучими гранатами й пригодами. Але бути кримським татарином стає дедалі небезпечніше з початком Другої світової війни. Це книга спогадів про втрачений Крим, пошуки себе та сил жити й вірити в людей.

? «Яблука війни» 6+ — після Першої світової війни сім’я колишнього вояка Української галицької армії емігрувала до Америки. У тата — посттравматичний розлад, мама про всіх дбає, а донька Софійка звикає до нового життя та дізнається історію про людей із різних країн, що належали до однієї імперії.

? «Ми живемо на краю вулкана» 6+ — єврейська родина зі Збаража опиняється під загрозою, коли в місто приходять гітлерівські війська. Маленька героїня має пройти крізь біль і втрати, але попри все знаходить допомогу. Ця книга про темряву й страх, але також про надію і нове життя, яке перемагає.

? «Від війни плачуть» 6+ — збірка віршованих оповідей від імені 7-річної дівчинки, тато якої на війні. Ці розповіді нагадують реалії, з якими зіткнулися сучасні українські родини — життя триває, але зовсім поруч тривають обстріли й вибухають міни.

? «Казка про Майдан» 6+ — за допомогою казки, глибинних сенсів, малюнків та архетипів авторка книги розповідає про події, які пережила Україна у 2013-2014 рр. Ікона львівського іконописця Романа Зілінко на обкладинці також служить оберегом для юних читачів.

? «Листи на війну» 6+ — послання українських дітей до бійців, які боронять нашу державу. У листах вони діляться своїми страхами та надіями, висловлюють вдячність і підтримку нашим воїнам.

? «Мій тато став зіркою» 8+ — щирі переживання дівчинки, чий тато загинув на Майдані. Це книга про правду, з якою часом важко змиритися, але з якою потрібно жити далі.

? «Щоденник Анни Франк» 8+ — записи єврейської дівчинки під час нацистської окупації Нідерландів. У щоденнику описані події 1942–1944 рр., почуття й думки самої героїні.

#КнигиПроВійну #РазомДоПеремоги

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com