День захисту дітей

В українській культурі жінка й дитина завжди посідали особливе місце. Жінка - берегиня дому й родини, а дитина - це майбутнє народу. Тому нам так боляче бачити, що творить російська орда на окупованих територіях.

Господи, літа стебельце

всели до самітних душ,

дай кожному звити кубельце,

і не поруш.

 

Хай кожен в цім світі спасеться,

хай світить з-за темних круч

довкола кожного серця

віри Твоєї обруч.

(Іван Малкович)

З початку повномасштабного вторгнення країни-агресора загинуло 243 українські дитини, ще 444 – отримали поранення. Багато дітей разом з батьками були змушені покинути Україну, рятуючись від війни, а деяких окупанти вивозять до Росії, фактично депортуючи.

1 червня ми відзначаємо День захисту дітей. Це міжнародне свято, яке створене з метою нагадати нам, що всі діти потребують підтримки та захисту від дорослих. Особливо важливим це свято стало у воєнних умовах.

Але дітям потрібне дитинство. Радість, гра, ласощі, спілкування. Тому педагоги КЗ "Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради" підготували невелику святкову програму для дітей - внутрішньо переміщених осіб та для відмінників навчання.

Під час свята відбулося знайомство нових учнів з колективом школи. А наші почесні гості - начальник Управління науки і освіти Черкаської обласної державної адміністрації В.В.Данилевський та його заступниця О.І.Сімушіна - вручили Похвальні листи відмінникам навчання.

Коротка урочиста частина перейшла в розважально-ігрову. Флешмоб "Ми діти твої, Україно!" (керівник гуртка Малігонов М.О.), конкурсна програма "Посмішки, заради яких варто жити" (педагог-організатор В.В.Матвієнко), майстер-класи "Щаслива дитина - квітуча країна" по виготовленню оберегів (вихователь Будник Л.М.) повернули дітей до звичних занять і розваг, створили відчуття захищеності і спокою.

Усі учасники свята отримали солодкі подарунки і гарний настрій.

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com