Випускний 2022

КЗ "Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради" знову прощається зі своїми вихованцями.

Ну, от і все, скінчилися уроки,

Шкільні дзвінки пішли у небуття.

Ви робите свої найперші кроки

У самостійне і складне життя..

За 60 років школа підготувала і випустила багато юних громадян України. І щороку випускний супроводжується тривогами й надіями, радістю й сумом. Щороку педагоги намагаються зробити це свято якнайбільш емоційним, щоб воно запам'яталося випускникам душевним теплом і світлим смутком від прощання з дитинством.

Але випуск воєнного 2022 року особливий. Разом з девятикласниками після довгої перерви ми знову випускаємо 11 клас. Вони наші найкращі учні, наша гордість… і наша тривога.

Як складеться їхня доля у воєнний час? Де вони продовжать навчання? В якій області реалізують свій потенціал? Відтепер це особлива турбота не лише батьків, а й держави. Але ми віримо, що ким би не стали наші випускники, вченими або робітниками, політиками або військовими, у будь-якому випадку ми пишатимемося ними.

На урочистостях, на жаль, присутні не всі. Війна розкидала наших учнів по світу. Проте, вибух емоцій ніхто не відміняв. Випускники створили відео, в якому подякували адміністрації та педагогам, кухарям та прибиральницям за те, що створили їм умови для комфортного перебування в школі. Згадали свої витівки на уроках і перемоги. Випускниця 11 класу Надія Лихолай поділилася своїми роздумами про війну, Україну та українців у власному вірші.

У свою чергу вчителі та адміністрація дякували батькам за чудових дітей, за розуміння, за співпрацю. Спогади першої вчительки, поради класного керівника та побажання вихователя, напутнє слово директора традиційно є невід'ємною частиною свята.

Напутнє слово від батьків сказав А.Лихолай, батько однієї з найкращих випускниць цього року. Його промова про те, що діти України - це діти Перемоги, торкнулася сердець усіх присутніх.

Зустріч закінчилася спільною піснею "Ой, у лузі червона калина". Коли разом співають діти, батьки, педагоги, розумієш, що ми всі українці, ми об'єднані прагненням перемоги і нас ніхто не здолає!

Тож у добру путь, випускники 2022 року! Перед вами увесь світ. Будьте щасливими, успішними і гідними звання "українець"! Пам'ятайте про воїнів, які протистоять навалі ворогів, щоб ви могли вчитися і відбудовувати Україну. Вона зараз особливо потребує ваших рук, талантів, вашого інтелекту.

А школа чекатиме на вас завжди. Повертайтеся до неї за порадою, спогадами і усвідомленням плинності життя. Адже вам на зміну щороку приходять нові учні.

Ми віримо, що українські воїни зроблять усе, щоб восени українські діти змогли спокійно продовжити навчання в українських школах.

Слава Україні! Слава ЗСУ! Слава нашим Героям!

??????????
 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com