Тиждень безпеки дорожнього руху

Відомо, що найдорожчий скарб людини – це її власне життя і здоров'я. Незнання або невміння дотримуватися  певних правил часто призводить до втрати не тільки здоров'я, а навіть життя. Тому, щоб зберегти своє здоров'я та життя потрібно завжди чітко дотримуватись встановлених правил дорожнього руху.

З метою ознайомлення та закріплення знань правил дорожнього руху в Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради проведено тиждень безпеки дорожнього руху.

 

Відповідно до тематики тижня в школі проводилися ряд заходів, націлених на підвищення обізнаності та усвідомлення найгостріших проблем безпеки дорожнього руху, де учні могли не тільки почерпнути для себе щось нове, а й продемонструвати наскільки ж вони вже на сьогодні обізнані по правилах дорожнього руху:м

  • шкільна лінійка «Безпека на дорозі – безпека життя»»;
  • години спілкування для учнів 1-9 класів на теми: «Правила дорожнього руху. Дорога до школи. Правила пішоходів. Дорожня розмітка».
  • конкурс знавців дорожнього руху «Обов`язки пішохода» для учнів  4- х класів;
  • демонстрація мультимедійних презентації «Уроки тітоньки Сови» для учнів 1-2 класів, «Допоможіть Петрику» - для учнів 3-4 класів та «Дорожні знаки» - для  учнів 5-6 класів.
  • конкурс малюнків на тему: «Твій друг безпечний рух»» серед учнів  1-4 класів та створення колажів на тему: «Безпека на дорогах » серед  учнів 5-9 класів.

Цікавою була зустріч з працівниками Управління патрульної поліції в м.Черкаси, які провели лекцію щодо дотримання правил дорожнього руху та безпеки на дорозі.

Розповіли дітям про правила поведінки на дорозі, про права і обов'язки пішоходів, про дорожні знаки, дорожню розмітку, про автомобілі спеціального призначення та про відповідальність і наслідки недотримання існуючих правил.

Отже варто сказати, що проведення заходів такого характеру в школі є на сьогодні дуже потрібними та дієвими, оскільки, кожен з нас незнаючі основних «законів вулиці» може потрапити в дуже прикру, а часом трагічну ситуацію.

 

  

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com