День української писемності та мови - 2022

День української писемності та мови - 2022 став особливим для України та українців. Під час війни мова єднає народ, а писемність допомагає здобути знання для майбутньої Перемоги.

Не говори: в нас мова солов'їна.

Бо мова вище, ніж пташиний спів.

В її скарбниці - доля України,

Глибинна таємниця правіків.

Педагоги КЗ "Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради" підготували до свята цілу програму. Свято розпочалося лінгвістичним журналом "Мово моя українська!", Учні 8Б класу під керівництвом вихователя Анни Вовк освіжили знання присутніх у залі про історію розвитку української писемності, розкрили важливість мови для розвитку країни, підкреслили її значення в подальшому житті української молоді.

Українські філологи створили виставку лепбуків до дня і калейдоскоп цитат про мову. У шкільній бібліотеці для всіх бажаючих завідувачка Валентина Апасова розробила та оформила інформаційний куточок "Без мови немає народу, Як сонця без сяйва й тепла".

Протягом дня всі класи школи писали аудіодиктанти, а об 11.00 учні 10 та 11 класів разом з педагогами приєдналися до Радіодиктанту єдності.

Учні 7 класів проходили мовознавчий квест. Їхній активності не завадили кілька тривог і необхідність перебувати в укритті.

Важко переоцінити значення мови для країни. Особливо тої, що бореться за своє право на існування, право на цивілізаційний вибір. Тому так важливо виховувати в молоді любов до рідного слова. Педагоги нашого закладу докладають всіх зусиль, щоб з уст наших учнів українське слово звучало впевнено і з любов'ю!

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com