День української писемності

Бринить-співає наша мова,

Чарує, тішить і п'янить.

Олександр Олесь

Мова – форма людського життя. Це одне з  найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

Вже не один десяток років 9 листопада вся наша держава відзначає День писемності і мови. Адже жодне цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

До відзначення Дня української писемності і мови долучилася вся шкільна родина  (486 осіб) Черкаської загальноосвітньої санаторної школи- інтернату І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради.

 

День розпочався музичним дивертисментом. Коридорами школи лунали пісні про українську мову, її красу і могутність. А з метою виховання в учнів поваги до українських символів-оберегів була проголошена акція «Одягни український бренд - вишиванку».

Змістовною та пізнавальною для вихованців стала лінійка «З рідним словом міцніє держава».

Виставка «Говоримо українською» вкотре нагадала учням про культуру спілкування, важливість нормативної лексики.

 Естафету написання диктанту розпочали вчителі та вихователі  школи на чолі з адміністрацією, а потім долучилися до  неї учні 2-9-х класів.

Сила слова безмежна! Воно здатне робити диво, бо хвилює найтонші струни людського серця. І саме тому до Дня української писемності та мови з метою формування в учнів любові до рідної мови,бажання її вивчати, удосконалювати мовленнєві здібності та з метою виховання патріотизму, гордості за свою Батьківщину, її кращих синів та дочок,  у школі було проведено класні виховні години на тему  «Допоки є Шевченка мова, то доти Україна є» (5-9 класи).

Свої знання української мови, звичаїв, традицій рідного народу продемонстрували учні 7-8-х класів, взявши участь в інтелектуально-розважальній грі «О слово рідне, хто без тебе я!».

День пройшов насичено й цікаво. І хоча не всім вдалося бездоганно написати конкурсну роботу, проте в душі лишилося багато приємних вражень, а скарбничка знань поповнилася новинками.

  

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com