У КЗ "Черкаська санаторна школа ЧОР" пройшла антифейкова гра "НотаЄнота"

Продовжуючи тему медіаграмотності, у КЗ "Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради" пройшла антифейкова гра "НотаЄнота", яку створила #Альона_Романюк, авторка багатьох проектів з медіаграмотності.

Проєкт #НотаЄнота переміг в акселераторі проєктів з протидії дезінформації Mediengeist, що імплементується у партнерстві Goethe-Institut в Україні з науково-популярним медіа Куншт. Гру провела учитель зарубіжної літератури та медіаграмотності Оксана Єрцова.

Якщо напередодні, завдяки пані Наталії Воскобойнік, педагоги ознайомилися з теорією, то сьогодні набуті знання закріпили практикою. 36 учасників гри визначали правду та фейки, перекладали з російської на людську мову штампи російської пропаганди, шукали в тексті новин брехливі деталі, а також вчилися знаходити ознаки діпфейків на сумнівних відео. Після кожного раунду відбувався аналіз результатів. Адже гра має за мету не лише розвінчувати фейки, а й навчає, як саме протидіяти дезінформації.

Професійне журі, що складалося з Людмили Шарапи, Ольги Фарисей та Любові Будник, підрахували результати команд і вручили кожній команді фірмові дипломи і солодкі призи. Асистент ведучого Микола Малігонов встигав збирати результати, фіксувати хронометраж і вести зйомку.

Гра пройшла цікаво і корисно. Дякуємо всім учасникам за активність і обізнаність в медіаграмотності.

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com