Тиждень історії: від давнини до сучасності

Тиждень  історії у Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернат І-ІІ ст. Черкаської обласної ради проходив з 22 по 26  січня 2018 року.

Метою проведення тижня історії було розвивати інтерес учнів до історії минулого і сьогодення; формувати навички розуміти події, які відбувалися у давні часи в різних країнах, пов’язувати історичні явища між собою і виокремлювати причинно-наслідковий зв’язок між ними; виховувати почуття патріотизму і поваги до минулого своєї країни.

 

Тиждень розпочався музичним супроводом на перервах, де звучали українські патріотичні пісні. А на великих перервах відбувся захід, де учні згадали події, що привели до об’єднання УНР і ЗУНР (Злуки), які святкуються в державі як День соборності. Наприкінці дня учням було запропоновано вікторину «Найрозумніший», під час якої кожен охочий міг взяти участь, відповідаючи на найрізноманітніші питання з історичного минулого.

У шкільній бібліотеці протягом тижня діяла виставка «Цікаві сторінки історії», яка розкривала для учнів багато історичних таємниць.

У холі школи було оформлено  інформаційний стенд «Славна Україна іменами», матеріали для якої готували учні 7-9-х класів.

У 6-х класах була проведена гра «Подорож до Греції». Змагались команди учнів

6-Б та 6-В класів, демонструючи свої знання в незвичній формі, проявляючи кмітливість та командну взаємодопомогу у вирішенні складних завдань.

П’ятикласники підготували малюнки для виставки, на яких зобразили своє бачення історичного минулого і сьогодення.

Серед 9-х класів проведений бліц - турнір з правознавства, який мав на меті розкрити основні тенденції розуміння підлітками сучасних правових тенденцій. Турнір показав, що багато питань правової культури і поведінки не мають конкретних відповідей і тому необхідно більше звернути увагу на питання правового виховання в сім’ях і колективах дітей.

 

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com