День соборності України

Лунає пісня солов’їна

І вітер віє степовий.

Моя Соборна Україна

Знов зустрічає день новий.

Одна з головних сторінок нашої історії – боротьба українського народу за соборність своїх земель. Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розрізнені, належали до інших держав: Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини.  Споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.

 

День 22 січня 1919 року назавжди залишиться в історії українського народу як свято Соборності  України.  Саме в цей день було проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.

Це був один з найпрекрасніших моментів нашої історії. Високий принцип соборності своїх земель-найблагородніший у світі ідеал, до якого прагне кожна нація.

З нагоди  святкування  22 січня 2018 року відбулася загальношкільна лінійка під гаслом «Пишаємося тим, що ми – сини і доньки України!»,  з метою поглиблення у учнів знань про історичний факт злуки українського народу,  формування рис національної самосвідомості, виховання глибокої поваги та любові до Батьківщини.

Учасники свята порадували всіх емоційним декламуванням віршів про Україну, про народ , що спрямував свої зусилля на розбудову самостійної, вільної, нероздільної держави. Також учні висловили своє побажання, щоб у нашій країні панували мир і спокій, щоб всі пам’ятали про день проголошення вікової мрії, якою жили і за яку вмирали кращі сини України.

 

Яка ж вдалась сьогодні днина!

Що хочеться співать пісень,

Моя соборна Україна

Знов зустрічає новий день…….

 

На хвилі патріотичного піднесення  прозвучали пісні про Україну,  які супроводжувалися відеороликом про красу і величність нашої Держави.

 

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com