День пам'яті Небесної Сотні

 

Герої такі не вмирають,

Вони будуть вічно живі.

Героїв таких пам’ятають

На небі і на землі.

З метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України 22 лютого 2018 року  в Черкаській загальноосвітній санаторній школі І-ІІ ступенів проведені заходи по вшануванню пам’яті загиблих Небесної сотні.

 

Для учні 5-9 класів було проведено виховний захід «Герої такі не вмирають»  по вшануванню пам'яті героїв Небесної Сотні. Метою заходу було не тільки бажання нагадати учням про ці визначальні події у новітній історії України, а й виховувати в них патріотичну свідомість, любов до Батьківщини, бажання стати гідними громадянами України. Діти зустрілися з учасником Революції Гідності Шемшуром Андрієм Васильовичем,  почули розповідь про події на Майдані, спогади  про черкащан – учасників Автомайдану, про людей, які, вийшовши раз на Майдан, вже ніколи не повернуться додому. Він нагадав присутнім про те, що кожен із загиблих мав свою сім'ю, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії та невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну, підкреслила, що з події Революції Гідності почався новий етап розвитку Незалежної України.

Під мелодію гімну Небесної Сотні «Пливе кача» була запалена свічка, а під звуки метроному всі присутні схилили голови у хвилині мовчання. Ще довго на очах учасників залишаться сльози, вони не дадуть пам’яті забути їх імена.

В бібліотеці школи організовано тематичну поличку «Герої не вмирають у нашій пам’яті вони назавжди залишились!».

Пам’ятаймо подвиг цих мужніх і світлих людей, які прагнучи кращого для своєї Батьківщини – віддали життя! Будьмо гідними їх пам’яті та робімо свій посильний внесок у майбутнє нашої України!

 

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com