Тиждень української мови та літератури

Бринить-співає наша мова,

Чарує, тішить і п'янить.    

(Олександр Олесь)

З 26.02 по 02.03.2018 року в Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І – ІІ ступенів Черкаської обласної ради  був проведений тиждень української мови та літератури.

Метою всіх проведених заходів було: актуалізувати та поширити раніше набуті знання з української мови та літератури; розширити кругозір учнів та поглибити знання  життєвого і творчого шляху Т.Г.Шевченка; збагатити словниковий запас; розвивати творчу ініціативу, естетичні смаки, мовлення і мислення учнів, вміння працювати в групах; сприяти формуванню високоморальної особистості; виховувати інтерес до літератури, повагу та любов до української мови, розуміння її краси.

 

Тиждень розпочався  вернісажем висловів про мову та рідний край «Народ скаже, як зав’яже». Кожен клас узяв участь в оформлені своєї класної кімнати. Учні вразили своєю творчістю та креативністю.

Протягом 26.02-27.02 учні  5-9 класів були залучені до розгадування диференційованих кросвордів «Буду я навчатись мови золотої», де можна було випробувати свої знання з рідної мови.

Відеосалон  «І возвеличимо на диво і розум наш, і наш язик…» сприяв поглибленню знань учнів 5-6 класів з української мови, ознайомив  із окремими  етапами її розвитку та цікавими фактами .

Феєричним продовженням тижня став квест «Сторінками української літератури», який був проведений між учнями 9 класів. Зібравшись в актовій залі, команди квесту отримали маршрутні листи, за якими вони повинні були організовано рухатися від станції до станції, виконувати завдання та отримувати бали. Учасники квесту мали змогу проявити всі свої знання з української  літератури, логіку, швидкість, мислення та творчі здібності.

Вшановуючи пам’ять Великого Кобзаря, для учнів 5-9 класів провели флеш-моб «Шевченкове слово», продекламували поезію Шевченка, склавши її з окремих рядків.

Проведення флеш-мобу дало можливість показати, наскільки поет любив Україну, вірив у краще життя свого народу; виховувати в дітей почуття гордості за Україну, за її національного генія – Тараса Григоровича Шевченка.

Саме 1 березня, у перший день весни, відбулася Всеукраїнська  українознавча гра «Соняшник»-2018. Ця захоплююча подія зібрала юних шукачів знань – школярів нашої школи. До участі в конкурсі спонукали допитливість, цікавість, бажання дізнатися щось нове. На учнів чекали цікаві нелегкі завдання, котрі стосувалися рідної мови та літератури, історії, народознавства, мистецтва.  Виконання  непростого обсягу роботи вимагало перевірки шкільних знань, ерудиції, логічного мислення, творчо орієнтуватися в сучасному інтелектуальному середовищі.

Тиждень пройшов насичено, весело, цікаво, а головне – з користю!

  

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com