Тиждень історії

У Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради тиждень перед 14 жовтня зазвичай видається насиченим і яскравим. Це велике свято надає достатньо простору для ідей. Тут і Покрова, і День козацтва, і День захисника України, і День створення УПА. Є де розгулятися фантазії учнів і вчителів, тим більше фантазії істориків. 
Отож, у понеділок, 7 жовтня розпочався тиждень історії " Хай живе козацька воля, хай живе козацький дух". Відкрив програму музично-історичний вернісаж "Козацька пісня". А шкільна бібліотека чекала школярів для знайомства з книжковою галереєю "Цікаві сторінки історії". І полетіли понад стелею вдалину журавлі як символ туги вояків за рідним краєм.
8 жовтня, у вівторок, школярів зустріли старовинні глечики і тарілки з експозиції художніх робіт "Культура мальованої кераміки". А серед учнів 1-9 класів відбувся конкурс колажів "Степ і воля - козацька доля". 
Екватор тижня, 9 жовтня, став епіцентром пристрастей для 4 і 8 класів, які зійшлися в поєдинку на звання кращого знавця історії України й козацтва. Восьмикласники долали стрімкі дніпровські пороги, відповідаючи на питання і вправляючись у козацьких забавах. Юні козаки варили борщ, будували фортецю, рятували товариша з стрімкої річки, жартували й галасували. Загалом, виявилися гідними слави наших предків. 
Чекаємо наступних випробувань і пригод.
 

 

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com