День рідної мови

Мова – одне з найцінніших надбань,які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації,її генетичним кодом,у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

Традиційно з нагоди Міжнародного дня рідної мови  21 лютого 

2020 року у Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІ ст. Черкаської обласної ради проведена низка заходів, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої. 

Відкриття розпочалося  з  презентації вітальних листівок та демонстрації книжкової виставки  «Не бійтесь заглядати у словник…», яку підготувала завідувач шкільної бібліотеки  Апасова В. А.

 Учні початкової школи провели конкурс виразного читання поезій «Дзвенить прекрасне українське слово».
Свято супроводжувалося піснями про рідну мову. Учні були залучені до перегляду мультфільму « Лепетуни». 

Кожен урок розпочався з відео-скрайбінгу «10 цікавинок про українську мову».

Привертав увагу учнів слайд-вернісаж  «Говори правильно!»

Продовжилося свято флеш-акцією  «До мови серцем пригорнись».

Родзинкою Дня рідної мови стала зустріч дев’ятикласників із письменницею-землячкою  – Коваленко Валентиною Михайлівною. Цікава й пізнавальна розповідь письменниці перейшла у захоплюючий діалог, доповнений поезіями поетеси, які читала вона сама й учні. На згадку Валентина Михайлівна подарувала свої книги шкільній бібліотеці.

Маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці!». Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів!
Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

 

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com