Проведення І-го етапу XІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

4 листопада  2020 року в комунальному закладі « Черкаська  санаторна школа Черкаської обласної ради» було проведено відкриття  XІ  Міжнародного мовно-літературного конкурсу  учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Метою заходу  було вшанування творчої спадщини видатного сина українського народу, виявлення творчо обдарованої молоді, розвиток їх творчого потенціалу, виховання у підростаючого покоління українців поваги до культури і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

 

На уроках учителі продемонстрували  відеоматеріали про життя і творчість Кобзаря. Цікавими та дискусійними стали для учнів питання вікторини «Відомий і невідомий Шевченко». Представники кожного класу (47 учнів) виконали творчі конкурсні роботи:    

учні 5 класів – твір-роздум «Шануй рідне слово!»

6 класів – твір-розповідь «Хто Шевченка прочитав, той багатий серцем став»

7 клас – есе «Гордість української нації»    

8 клас -   твір-роздум  «Народні пісні і думи  - свідки героїки і трагедії України»

9 клас – есе «Думою лину на Україну» 

10 клас – есе «Тарас Шевченко – наш сучасник»

                                                       

Учні та вчителі школи мали змогу ознайомитися з книжково-ілюстративною виставкою «Слово, пісня, дума Кобзаря» , яку організувала бібліотекар школи  Апасова В. А.. Виставку  із задоволенням відвідали як школярі молодших так і старших класів.

 

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com