День рідної мови

Традиційно з нагоди Міжнародного дня рідної мови у КЗ «Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради» проведена низка заходів, щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої.

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом,у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.

Відкриття розпочалося з презентації вітальних листівок та демонстрації книжкової виставки «Не бійтесь заглядати у словник…», яку підготувала завідувач шкільної бібліотеки Апасова В. А.

Для підвищення орфографічної грамотності учнів проведено мовний тюнинг «До рідного слова торкнуся душею».

Кожен урок розпочався з відеоскрайбінгу «10 цікавинок про українську мову».

Привертав увагу учнів слайд-вернісаж «Рідна мова» та фотоквест «До мови серцем пригорнись».   

Маємо сміливість серцем і душею впевнено сказати: «Ми – українці!». Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів! Великий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб». Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com