Азовці в нас у гостях

Усього кілька днів тому увесь світ вклонявся пам'яті загиблих у Другій світовій війні. І, продовжуючи тему пам'яті і вдячності героям-захисникам, до учнів КЗ "Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради" завітали з "Уроком мужності" ветерани полку "Азов": Олег Петренко - народний депутат України 8-го скликання, депутат Черкаської обласної ради, Зайчук Ігор, Горбатенко Петро, Лисенко Ярослав, а також Мирош Костянтин - начальник відділу національно-патріотичного виховання Черкаської обласної ради та випускник нашої школи, заступник начальника відділу національно-патріотичного виховання Черкаської обласної ради, Денис Ромодан.

Зустріч відбулася у перший день, як учні нашого закладу вийшли на навчання офлайн. Тому атмосфера була емоційною, насиченою і корисною. Гості розповіли про створення та історію полку, про свій воєнний досвід. Звісно, найцікавішим було те, що школярі змогли доторкнутися до амуніції та зброї легендарних азовців. Цікавість охопила не лише хлопців, але й дівчат. Вони із задоволенням приміряли бронежилети, тримали в руках муляжі автоматів, позували в касках.

Після завершення зустрічі учні подарували гостям квіти й сувеніри, виготовлені їхніми руками. Також вони передали вітальні листівки та солодощі для вояків, що були закуплені на благодійні кошти. Від імені шкільного самоврядування учениця 8А класу Даша Філоненко подякувала нашим захисникам за можливість спокійно жити, вчитися і радіти сьогоднішньому дню.

Гості відвідали шкільну кімнату-музей "Шкільна родина - за мир в Україні", підкреслили величезну користь такого елементу національно-патріотичного виховання. Із задоволенням познайомилися з досягненнями наших робототехніків. Особливо їх зацікавив мобільний додаток, що став результатом проекту "Пожежна сигналізація".

Сподіваємося, що сьогоднішня зустріч започаткує міцну й тривалу дружбу між нашим закладом і славнозвісним підрозділом. Тим самим ще більше розширить коло наших друзів-захисників, збільшить можливості для національно патріотичного виховання учнів.

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com