Свято «З козаків візьмемо приклад»

Традиції нашого народу – справжній скарб, який потрібно оберігати та дбайливо передавати із покоління в покоління. Народна пісня, обряди та звичаї, символи-захисники верба і калина, вишитий рушник та сорочка – це справжнє відображення душі українців.

У Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернат I-II ступенів ЧОР постійно проводиться робота щодо вiдродження паросткiв духовностi, формування громадянської культури, нацiональної свiдомостi учнiв, пробудження iнтересу до поглибленого вивчення iсторiї та культурних надбань українського народу.

 

Одним із напрямків роботи є проведення заходів, пов’язаних з пропагандою кращих традицій та звичаїв українців. Зокрема напередодні свята Покрови, 13 жовтня 2017 року в школі було проведено спортивно-розважальне свято «З козаків візьмемо приклад», присвячене Дню Українського козацтва, метою якого стало розширення знань учнів про запорізьких козаків, їх традиції, побут, звичаї, спонукання до наслідування їх кращих рис характеру: добродушності, безкорисливості, товариськості, бажання завжди прийти на допомогу.

Свято розпочалося з побажань всім присутнім міцного козацького здоров’я, миру і злагоди. Під звуки козацького маршу учасники змагань пройшли парадною колоною по залу, вишикувалися в урочисту лінійку та презентували свої команди.

Хлопці та дівчата показали свою спритність, силу та знання з історії та традицій українського козацтва. Всі учасники свята були у хорошому, піднесеному настрої та довели, що козацькому роду нема переводу.

Можна впевнено сказати, що подібні заходи до вподоби учням та викликають жвавий інтерес до занять фізичною культурою і спортом, мотивують до здорового способу життя. Саме приклади козацтва здатні формувати у молодого покоління твердість, витривалість, уміння долати життєві труднощі, характер, силу волі та лицарські якості.

  

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com