Тиждень правового виховання

Дитинство - найважливіший і неповторний період у становленні особистості. Будь-яка людина, починаючи з самих юних років, стикається з ситуаціями, коли необхідно знати свої права і обов’язки. Чомусь дуже багато думають, що права людини – це щось само собою зрозуміле, те про що знає мало не кожне немовля. 

З 20 листопада по 24 листопада 2017 року в Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернат І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради проведено тиждень правового виховання. Заходи, проведені в рамках тижня, були спрямовані  на поліпшення правового виховання учнівської молоді, виховання відповідальності, усвідомлення своїх прав, свобод, обов’язків, розуміння особистої відповідальності за свої вчинки, формування активної  життєвої позиції, толерантного ставлення до історії країни. Діти долучилися до проведення  загальношкільної акції: «Всі люди народжуються вільними». Було організовано конкурс – виставку плакатів та малюнків «Мій основний закон» та тематичну інформину «За законами жити – біди не знати» . Для учнів 6 –х і 7-х класів проведено правовий брейн – ринг.

 

Учні 4-х класів показали свою майстерність під час шоу інсценізованих казок «Подорож країною Права».

В бібліотеці була організована тематична виставка «Основні проблеми прав дитини в сучасному світі».

Тиждень права не пройшов непоміченим , заходи , які були проведені знайшли відгук у серцях і свідомості наших учнів. В рамках тижня педагоги підвищували рівень правової обізнаності учнів школи - інтернату,  удосконалювали їх правову освіту,  навчали дітей користуватися своїми правами в різних життєвих ситуаціях, здійснювали профілактику правопорушень серед неповнолітніх через виховання громадянської відповідальності та свідомості учнів, розвивали мислення, увагу, пам’ять, прищеплювали інтерес до правового навчання, виховували повагу до законів, почуття відповідальності за свої вчинки.

 

  

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com