"Крутий заміс"

З 2018 року в селі Мельники на Черкащині проводиться етнофестиваль "Крутий заміс".

Основною метою його проведення є збереження мистецької спадщини, відродження ремесел та традицій Холодного Яру, популяризація нашого краю, як в Україні так і у світі. Згодом фестиваль набув освітнього значення. І зараз відомий у тому числі як осередок просвіти для дітей та молоді.

Учні КЗ "Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради", які сьогодні відвідали фестиваль, дякують Олександру Воскобойніку, директору НВФ «Урожай» МХП та депутату Черкаської обласної ради, Наталії Старіковій і Фонду "МХП-Громада", а також Юрію Романчі, керівнику ГО «Патріоти рідного краю», за можливість доторкнутися до витоків культури рідного краю. За чарівні звуки хангпану, за хліб, спечений власними руками, за можливість доторкнутися до джерела енергії природи, за екскурс у світ гончарства, за спілкування з тваринами. За смачнющий обід, подарунки і море вражень!

Поїздка до Холодного Яру напередодні нового навчального року принесла учням нові враження і сили для навчання, дала змогу наповнитися енергією для добрих справ.

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com