Нехай осяє душу доброта

Українці славляться своєю чуйністю і людяністю. А благодійність – шлях до виховання саме цих якостей. Учні Черкаської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату щороку втілюють у життя цей виховний принцип. 15 грудня у школі традиційно відбувся благодійний ярмарок. Розпочався захід святковою виставою «Українські вечорниці», яка знайомила учнів з традицією українського ярмаркування. Дівчата в конкурсі «Коса – дівоча краса» вразили своїми неперевершеними,  стилістичними зачісками.   З метою вшанування і збереження пам'яті свого роду  учні школи креативно підішли до конкурсу «Парад вишиванок», вони одягли національне вбрання – вишиванки і продемонстрували патріотичний дух, відданість рідній землі, усвідомлення своєї ролі у становленні держави. Парад вишиванок вже став традиційним у нашій школі і до нього приєднаються всі учні, вчителі, працівники школи, а також батьки наших вихованців.

Окрасою школи стала виставка «Різдвяний чобіток», експонати якої   власноруч виготовили учні 1-9 класів.

 

Сценічні герої вечорниць природно влилися у шкільне  ярмаркування. Учні школи разом з батьками заздалегідь готувалися до цієї благодійної акції: варили вареники, випікали солодощі і презентували багато інших страв української кухні. У різний спосіб (хто віршами, хто частівками) запрошували до свого столу, рекламували товар, у який було вкладено часточку душі. У кожного, хто заходив до приміщення, одразу піднімався настрій. Щирі українські пісні та жарти надавали ярмарку колориту, святковості та неповторності. Ніхто не пішов без позитивних емоцій, гарного настрою. А найприємніше те, що захід став місією доброчинності. Кожен, хто готував страви на продаж, брав участь у ярмаркуванні, знав, що кошти, зібрані у цей день, принесуть радість тим, хто потребує допомоги.

 

 

Під час дійства учнями школи було зібрано 31 тисяча  гривень.

Частину благодійних коштів, а також подарунки, листівки  будуть передані воїнам  АТО через волонтерів Черкаського крайового товариства українського козацтва. 

 Учні старших класів на День Святого Миколая з привітаннями і подарунками відвідають  дітей, що лікуються у  дитячому відділенні Черкаської обласної онкологічної лікарні.           

Також будуть куплені та передані подарунки дітям, які проживають на території розмежування на сході України. А проведена акція у стінах нашої школи «Подаруй іграшку», стане для них приємним сюрпризом.

Ми живемо у скрутні часи. Знецінюються моральні та духовні цінності. Саме тому педагогічний колектив школи прагне відродити у молодого покоління бажання жити за заповіддю: роби добро, допомагай ближньому. Тільки так ми виховаємо справжню людину з чистою душею і добрим серцем.

Сподіваємося, що наша допомога не буде марною, що це стане поштовхом для нових добрих справ, адже бути милосердним, щирим, співчутливим до своїх ближніх, не залишати їх у тяжка годину є золотим правилом для кожного.

 

 

 

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com