Відбулася зустріч учнів 8-11 класів з Володимиром Жемчуговим в межах освітнього проєкту «Як починалась війна»

#Володимир_Жемчугов - легендарна особистість, партизан, в'язень так званої "ЛНР", Герой України.

Саме з ним відбулася зустріч учнів 8-11 класів КЗ "Черкаська санаторна школа Черкаської обласної ради" в межах освітнього проєкту «Як починалась війна».

Зустріч почалася з виступу координатора проекту Олени Жемчугової та перегляду документального фільму «Як починалась війна. Хроніки, свідки".

Після перегляду фільму перед учнями виступив пан Володимир. Він нагадав про те, що російсько-українська війна почалася 20 лютого 2014 року і які саме події послужили початком окупації Сходу України. Нагадав школярам про основні цінності українців: людське життя, батьки, Україна, рідний дім. Закликав знати історію України. Найзахопливішою частиною розповіді став опис роботи партизанської групи самозахисту, яку він організував і очолив. Особливі почуття викликала розповідь про те, як герой потрапив у полон, як протистояв психологічному тиску ворога і яким було його визволення.

Гість високо оцінив активність наших учнів під час особистого спілкування і подарував кожному книги про новітню історію України. Перед паном Володимиром також виступила шкільна команда робототехніків і познайомила зі своїм проектом Paint With Sand! Натомість гість пояснив принципи роботи протезів, якими він користується.

Дякуємо Володимиру та Олені Жемчуговим за потужний внесок у виховання української молоді. А також організаторам зустрічі: Міністерство культури та інформаційної політики України, Державне підприємство «Центр захисту інформаційного простору України», Управління освіти та управління культури та охорони культурної спадшини Черкаської обласної військової адміністрації.

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com