Тиждень дитячого читання

В  Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті I-II ступенів Черкаської обласної ради  пройшов  Тиждень дитячого читання. Метою тижня стали популяризація книги, культури читання учнів, бібліотечні знання школярів. Традиційно шкільна бібліотека стала важливою, невід’ємною ланкою у проведені  навчально-виховних  заходів  у рамках тижня.

 

У  бібліотеці щоденно демонструвались виставки  книжок: «У світі казки чарівної», виставка-перегляд «Письменники Черкащини дітям», ВOOK platform «Усе минуще, тільки книги вічні», книжкова інсталяція «Золота колекція презентує книги серії «Бібліотека пригод», журнальний дайджест «Журнальна карусель запрошує», виставка малюнків учнів 3-х класів «Повчальний світ казок Івана Франка» (ілюстрований довідник). Також протягом тижня були проведені заходи:

  • Години цікавих повідомлень «Від давнини до сучасності. З історії книги»;
  • Читацькі посиденьки «Читаємо книгу вголос» (повчальні твори В.Сухомлинського );
  • Презентація книги А.Григорович «Чарівні пригоди конячки Камелії…»;
  • Віртуальна подорож «Скульптурна магія книги»;
  • Бібліокруїз « В країні незвичайних книг»;
  • Відеомультдень «Герої українських книжок у мультиплікації»;
  • Віртуальна подорож «Книжковий калейдоскоп»;

 

Цікавими та пізнавальними для дітей стали  проведені акції «Повернуті і щасливі», «Приведи друга до бібліотеки», «Подаруй книзі нове життя», «Подаруй нову книгу бібліотеці».  Крім  заходів, розрахованих на інформатизацію та популяризацію, шкільна бібліотека  співпрацювала з учнівським самоврядуванням, який  організував  флешмоб  «Читай з нами! Читай як ми! Читай краще за нас!», а також взяв активну участь у перевірці стану  підручників.

 

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com