День пам'яті жертв голодоморів

...Щоб у ранки і теплі, й холодні
Не ішли шикуватись хрести,
Щоб не плакали душі голодні,
Свічку-пам’ять свою захисти. 
Н.Погребняк
 
Останні дні осені – чорні сторінки в історії нашого народу. Україна відзначає День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день, що припадає на четверту суботу листопада. У 2018 році 24 листопада в Україні пройдуть 85-ті роковини Голодомору 1932-1933 років. 
Напередодні сумної дати, 23 листопада, в Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІ ступенів Черкаської обласної ради відбувся виховний захід «Їх міг врятувати хліб ... зараз нас врятує пам'ять», організований та проведений силами 7-8 класів.
З шкільної сцени звучали твори, присвячені темі Голодомору, історичні факти, на екрані неспішно перегорталися сторінки слайдів – фотосвідоцтв жахливого злочину проти людяності. 

 

На завершення заходу учні взяли з собою до класів символічні свічки і шматочки хліба, щоб завтра запалити їх на знак пам’яті про всіх померлих жахливою холодною смертю.
У вестибюлі тим часом розташувалася бібліотечна виставка, на якій можна було більш детально ознайомитися з історичними документами про часи Голодомору. 
Пам'ятаймо нашу історію, щоб трагедія не повторилася.

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com