Тиждень зарубіжної літератури «Мандрівка країною «Література»

У Черкаській загальноосвітній санаторній школі-інтернаті І-ІІ ст. Черкаської обласної ради з 16 по  20 вересня  2019 року в школі  було проведено тиждень зарубіжної літератури «Мандрівка країною «Література».
У понеділок, 16 вересня пройшла акція «Письменники-ювіляри», в ході якої двері 5-9 класів були прикрашені портретами письменників-ювілярів і цитатами з їхньої творчості.
17 вересня учні 8 класів взяли участь у квесті «Країна Література». Їх чекали цікаві завдання: упізнати по відео твір і автора, витягти з чарівної скриньки річ і відгадати власника-героя, дізнатися улюблених героїв адміністрації школи та ін. кращими цього разу були учні 8-Г класу.
18 вересня учні 7-9 класів провели гру «Музей зачарованих героїв». Кожен клас представив статичну композицію з будь-якого вивченого на уроках зарубіжної літератури твору. Глядачі і актори із задоволенням сперечалися з приводу побаченого. Кращими затоками літератури виявилися глядачі 9-В класу.
19 вересня в актовій залі школи учні 8-9 класів представили літературно-мультимедійну композицію «Подорож у країну літературних ювілеїв». Глядачі пригадали творчість В.Шекспіра, М.Гоголя, В.Бикова, було акцентовано увагу учнів на кількість ювілейних років. Інформаційні блоки перемежалися з інтерактивними вправами для глядачів. Особливе враження залишила гра «Літачок побажань». Учні писали на листках слова, які хотіли б почути на свою адресу, складали літачок і запускали по залу. Ловили літачки, читали послання і залишали собі на пам'ять.
У переддень Всесвітнього Дня миру, 20 вересня, школою пролунала радіогазета «Література за мир», а учні 5-6 класів провели флешмоб «Голуб миру» у співпраці зі шкільною бібліотекою. А також відвідали тематичну виставку книг.
Проведені заходи показали, що учні нашої школи цікавляться зарубіжною літературою, цінують художнє слово.

 

Контакти

18030 м. Черкаси

вул. Надпільна, 532

Тел: +38 0472 715118

Факс: +38 0472 715118

Email:  sanatorna.ck.2st@gmail.com